Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždy jde o princip přirozeného práva. Na to mnoho zakazovačů zapomíná a pak je překvapena, když stát vstoupí i do jejich práv a něco jim zakáže.

1 0
možnosti
VJ

Nevím, o co vám jde. Zákon je asi dopravní předpisy. Jsou tam zákazy, příkazy a návěští, aby doprava fungovala optimálně pro všechny účastníky. (Zda tomu tak je, je věc druhá). Když vozidla začínala, musela mít před sebou běžce s praporkem, dnes nesmí chodec vstoupit na dálnici. Samozřejmě, že pravidla se vždy upravují podle poměru zájmů zúčastněných. Pokud si většina obyvatel státu nebude přát, aby někde byla týrána zvířata a posoudí to jako zlo, a není žádný objektivní důvod proč toto zlo udržet (jako třeba nutné zlo elektráren), kromě osobního zájmu několika málo jednotlivců, pak není důvod, proč v tomto směru právo nevymezit. Prostě určovat a udržovat rozmezí práva podle většinového zájmu (v ideálním případě) je výhoda i bolest demokracie. (Bolest hlavně proto, že lidé si většinou přejí věci, které jim ve skutečnosti neprospívají). Samozřejmě demokracie je také o tom respektovat zájmy menšiny přirozeně podle toho, nakolik je či není v souladu s ideami jejího hlavního směru. Třeba zlodějovu představu o svobodě podnikání nikdo oficiálně respektovat nebude. Pokud do tohoto směru zapadne respekt k přírodě, jako součást vývoje lidského uvědomění, pak mají prostě dotyční smůlu, jako ji měly jiné skupiny obyvatel v jiných režimech. Nabídka kompenzace nebo výhody do začátku jiného podnikání by bylo podle mne férové jednání a pro dotyčné asi lepší řešení, než postupně přitvrzovat pravidla tak, že by se jim to nevyplatilo.

1 0
možnosti

Jednoznačný souhlas!

1 0
možnosti
JR

J40a56r23a 34R91a24n39k

31. 3. 2017 23:02

Vas clanek je nutny, ale bohuzel zijeme v dobe, kde si nekteri preji, aby se nekteri utopili, cim vice....tim lepe, maji pro ne dokonce vyrazy - plavacek.

Platim kazdorocne na dve zdejsi organizace, ktere se staraji o to, aby se i s chovnymi zviraty zachazelo dustojne a jsem proti rybim farmam, jednu jsem videla v Cine a druhou v Kanade, nikdy bych nekoupila zadnou talapiiRv. Vadi mi zeme, ktere zakazuji kontroly organizaci, jak se v te one zemi zachazi se zviraty vedouci na jatka. Kozichy dnes nikdo nepotrebuje a souhlasim s koupenim tech pouzitych - retro, nezabijet dalsi a nepestovat!!

0 2
možnosti
MJ

Vyrostla jsem v prostředí, kde se lidé ke zvířatům chovali s láskou, i když byla většinou na obživu... (kromě psa a kočky :-)). Souhlasím s každým Vašim slovem. Karma.

2 0
možnosti
Foto

Zakazovat někomu způsob jeho obživy je hloupost a zvířatům rozhodně nepomůžete. Výsledek zákazu bude stejný jako u každého zákazu. Chov se přesune do ilegality, menší nabídka zvedne ceny a tím vznikne opět motivace tyto zvířata chovat a protože je budou chovat ilegálně zhorší se podmínky chovu z nevyhovujících do otřesných, kde možná zvíře za celý svůj krátký život neuvidí ani slunce.

1 2
možnosti
VJ

Super úvaha, to bychom mohli povolit dětskou prostituci, aby se dětem, co jsou nuceni ji provozovat někde v utajení, zlepšily podmínky. Stejně tak otrokáři v dané době mohli protestovat, že jim někdo mluví do způsobu obživy, který tu přece od nepaměti byl. Postě historickým vývojem některé věci mizí a jiné se objevují. Jde o to, jestli se něco bude brát jako zákonné či ne a pokud to někdo bude provádět a bude chycen, ponese si následky, takže rozhodně nemůže být ve věci bezstarostný. Argumentovat pak korupcí asi nemá cenu, protože to bychom si mohli jít rovnou hodit mašli.

4 1
možnosti
JS

R^ nikdy ze mě nebude vegetarián, ale chovat a trýznivě zabíjet zvířata jen kvůli kožešině nepatří do 21. století..

6 1
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1427x
Tadá...