Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Vítězslave, tohle je čtení na celou zimu... plné podnětů, nápadů, důvodů k zamyšlení. Zatím se jako jejich přítelkyně a spolu-tvorka vyjadřuji k Vašemu Závěrem a P.S. : ANO.

1 0
možnosti
JP

J95o78s72e37f 69P95o39t56r

25. 12. 2015 13:50

Říká se, že mezi Čechy je nejvíce ateistů. Ve skutečnosti opak je pravdou, co Čech to originální náboženský systém, od horoskopů k magii, izoterika , černá kočka přes cestu, klepání na zuby, dřevo, čínská medicína, léčitelství, hvězdné války, mimozemšťané, konspirace........ , jak dokazuje také tento článek.

Jistě dá námahu vymyslet jak dochází k převtělování v Čechách, v Indii se převtěluje jinak, podle knížky Jan Kefer, Syntetická magie takto :

Duše zemřelého, jde a klopýtá obtěžkána hříchy minulých životů po své cestě k nirváně, rozplynutí, totálnímu rozpuštění a tak k dosažení vrcholu žití. Podél té těžké a namáhavé cesty jsou však malé útulné jeskyňky, které vábí nebohou duši k odpočinku. Jenže pozor, nejsou to jeskyňky, nýbrž právě oplodňované dělohy. Takže, když nebohá duše podlehne volání po odpočinku, je zachycena a vtažena znovu do koloběhu života.

0 0
možnosti
VJ

Je trochu rozdíl mezi ateistou a agnostikem. Ono se to neříká, ale vyplývá to ze statistických průzkumů. Zvláštní je, že tento stav tu panuje už od doby osvícenství. Možná má malá česká duše zvláštní cit rozpoznat a mít odpor k dogmatům. A není lepší mít svůj osobní názor než se někde klanět podle pravidel - nejen Papovi, ale třeba třeba Kimovi. Zřejmě jste ateista, taky víra - vzniklá z vědeckého materialismu silně formalizovaného papá Marxem, která rozhodně neodpovídá na spoustu jevů, pouze si našla elegantní způsob, jak je přehlížet. Každý jsme něčím lapen, podle vašich slov vy zřejmě internetem a jeho povrchními názory bez známky nějaké vlastní zkušenosti či nějakého dlouhodobějšího úsilí, ze kterého by se dala nějaká názorová opora získat. Izoterika je zajímavý pojem, asi nějaká tajemná nauka o izolantech od Nikoly Tesly. Hvězdné války nevím, co mají společného s vírou. Byl jsem teď na Síla se probouzí a musím říct, že spíš zháší. Klepání na zuby, to slyším také poprvé. Myslíte na vlastní nebo na protézu nebo u ozubeného kola či jinde? Předpokládám, že jste článek sotva přelétl, u každého odstavce vytáhl z kapsy připravený posudek, aniž jste se zamyslel. Že vůbec lidi vašeho druhu takovéto články čtou, vyloženě nejsou pro vás. Zakousněte řízeček, pusťte si oblíbený film nebo počítačovou hru, tam dosáhněte důležitého vyššího levelu nebo koukejte na sport, jak se tam ti čamrdové honí po oválu (to by opici nenapadlo) a pusťte všechno z hlavy, ale počítejte s tím, že nás tu ti mazláci převálcují, protože nemáme na poli ducha nic, co dát do proti. Apropos: Jaký by měla smysl pojetí Nirvány jako rozpuštění se, tj. jako ztráty své těžkými strastmi nabyté vědomé osobnosti? Pokud chápu správně onu myšlenku, tak nirvána znamená rozpuštění svého ega, svého sobectví a všech pohnutek s ním spojeným, což je podstatou všech duchovních nauk v původní nezkřivené formě. Spousta škatulek vypadá podobně, jako třeba ty na poště, to ale neznamená, že mají stejný obsah.

1 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1427x
Tadá...